Vanuit de drukte naar rust in je hoofd en hart

Je hoort het veel om je heen “drukdrukdruk”. En als ik heel eerlijk ben, klinkt het zelfs een beetje afgezaagd.
Hoe zit dat nou eigenlijk? Heeft iedereen het echt zo druk? Willen we het druk hebben? Wordt het van ons verwacht?

Het lijkt erop dat het vooral in ons hoofd een chaos is, waardoor het onmogelijk is om overzicht te houden van alles wat we willen doen op een dag.
En natuurlijk willen we vaak héél veel doen. Ons to-do lijstje is lang en daardoor voelen we steeds meer druk, komt er minder uit je handen en vervolgens voel je je alleen nog maar moe.

Wij mensen houden alle ballen in de lucht en vaak voelen we dan niet meer wat we zelf nodig hebben. Bovendien proberen we alles ook nog zo perfect mogelijk te doen en gunnen onszelf weinig rust.

Herkenbaar voor je?

Dit is een tijd waarin we alles mogen kiezen, alles is mogelijk!
Dat is natuurlijk ook een reden dat we zoveel doen, maar tegelijkertijd is het een MOGELIJKHEID om het om te draaien en te kiezen voor onszelf en erachter te komen wat ècht bij ons past!
Dit lijkt in eerste instantie wat egoïstisch, maar het tegendeel is waar.

Stel dat jij lekker in je vel zit, je bent goed uitgerust wakker geworden vanmorgen en had weer zin in de dag, hoe zal je omgeving dan op je reageren?
Of je maakt na een boswandeling met de nodige liefde en aandacht een heerlijke maaltijd voor je gezin klaar, hoe zal dat gewaardeerd worden? Of je repareert de fiets van je zoon zonder moeite en met plezier, hoe blij zal hij zijn??

VEEL, MEER, GROTER, DRUK, ALLES, MOETEN, TO-DO

Als je deze woorden leest, heb je dan al direct de neiging om te stoppen met lezen?
Ik kan het me voorstellen, want je wordt al moe bij het zien van deze woorden. En toch is het hoe de meeste mensen leven in deze tijd. En zelfs als het lichaam even tot stilstand is gekomen wordt de mobiel, laptop of ander beeldscherm geactiveerd en krijg je wéér de nodige input. Een online-cursus volgen die je vervolgens de nodige rust moet geven, je kunt je afvragen of je systeem dat fijn vindt.

VRIJHEID - VITALITEIT - AUTHENTICITEIT

Deze drie pijlers staan voor mijn programma van het Vrijheidspad.

Vrijheid ervaar je vanuit een innerlijke zekerheid dat je er mag zijn

Vitaliteit geeft je de mogelijkheid om lichamelijk en geestelijk te Leven

Authenticiteit maakt je uniek, puur door jezelf te zijn

Wil je hier meer over weten?

Download dan mijn E-book: “Ik koos voor mezelf” en lees er meer over!