SO-Check

Spectrofotometrische celmeting beoordeelt de biologische beschikbaarheid van mineralen en sporenelementen en de belasting met toxische metalen.

De vraag in welke concentraties voedingsstoffen of toxische metalen in het bloed aanwezig zijn, kan zeer nauwkeurig worden bepaald met behulp van een bloedlaboratorium. Aangezien het bloed dient als transportsysteem voor de voedingsstoffen naar de cellen, die daar vervolgens als het ware worden “gelost”, is het begrijpelijk dat de concentraties van voedingsstoffen in het bloed en de cellen niet met elkaar in overeenstemming kunnen zijn. Dit roept de vraag op hoe het er in de cellen uitziet, welke voedingsstoffen aanwezig zijn en in welke concentratie? Deze vraag was tot nu toe niet gemakkelijk te beantwoorden, en het was ook moeilijk om de concentratie van toxische metalen in de cellen te meten. Het gebruik van reflectiespectroscopie-analyse op vier punten op de palm levert nu waardevolle informatie op over de concentratie van de geanalyseerde stoffen in de weefselkolommen. Dit maakt het mogelijk de biologische beschikbaarheid van mineralen en sporenelementen en de aanwezigheid van toxische metalen in de cellen te bepalen.

De methode die door het analyse-instrument OLIGO/check wordt gebruikt om de hoeveelheid sporenelementen, mineralen en toxische metalen in het weefsel te detecteren, heet spectrofotometrie. Dit is een kwantitatieve analysemethode waarbij de absorptiegraad en de optische dichtheid van een bekende chemische stof in weefsel kan worden gemeten met behulp van een gerichte lichtstraal. Het onderliggende principe is dat elke chemische component licht absorbeert, uitzendt en/of reflecteert in een specifiek golflengtegebied.

De OLIGO/check-evaluatie is een analyse en geen diagnose. De evaluatie kan nooit worden gebruikt, zelfs niet door professionals, als diagnose of om een diagnose te stellen. De evaluaties kunnen alleen worden gebruikt om therapieën en behandelingen te optimaliseren. De OLIGO/check heeft geen medische CE-markering.

De door OLIGO/check gebruikte spectrofotometriemethode is afkomstig uit de optische natuurkunde en de kwantummechanica, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Raman-effect. Het Raman-effect, ook bekend als het Smekal-Raman-effect, verwijst naar de inelastische verstrooiing van licht door moleculen. Het is genoemd naar de Indiase natuurkundige C. V. Raman, die dit effect voor het eerst wetenschappelijk aantoonde in 1928.

Een afspraak voor een meting inclusief advies duurt ongeveer 1 uur en kan desgewenst ook bij u thuis gedaan worden.

Geïnteresseerd geworden in een meting? Bel of app naar 06 10440821 of mail naar info@hetvrijheidspad.nl,


Foto's

Klik op een foto om deze groter te bekijken.